SAC METAL KALIP İMALATI

10-01-2021 14:30    2531

resim

Geleceğe yatırım yapmak isteyen müşterilerimiz için ileri teknoloji ürünü ve yüksek mühendislik ürünü olan sac metal kalıpları sunuyoruz.

Sac metal kalıp imalatı; Üretim ve işleme ihtiyaçlarına göre metale şekil verilmesi işlemidir.  Bu işlem sırasında kullanım amacı ve taleplere göre metallere farklı yöntemlerle şekil verilir.  İşlem sırasında kullanılacak işleme yöntemi istenen şekle ve metalin durumuna göre belirlenir.  Bir ürüne yüksek miktarlarda ihtiyaç olduğunda iş gücü dağılımı ve iş akışı kolaylığı için sac metal kalıp teknolojisi kullanılır. 

Sac Metal Kalıp İmalatı

Geleceğe yatırım yapmak isteyen müşterilerimiz için ileri teknoloji ürünü ve yüksek mühendislik ürünü olan sac metal kalıpları sunuyoruz. Farklı sektörlerde her türlü ihtiyaca yönelik sac metal kalıp tasarımı yapabilme yeteneğimizle hizmetinizdeyiz.

Sac Metal Kalıp İmalatı firması

Endüstriyel üretim alanında kullandığımız çağdaş teknoloji ile sac şekillendirme ve kalıp tasarımı işlemlerimizle müşterilerimizin maliyetlerini düşürürken aynı zamanda kaliteli ürünler sunuyoruz. Üretim sürecimizde malzeme kaybını da en az seviyeye çekiyoruz. 

Kalıplama işlemi sonrasında en ideal sonuç için ileri teknolojiyle ve uzun yıllara dayanan deneyimimizle çalışıyoruz.  Sac kalıp işleme yöntemlerimiz taleplerinize göre değişiyor.

Sac Metal Kalıp İmalatı Nasıl Yapılır?

Sac metal kalıp imalatında öncelikle istediğiniz sonuca, ürünün kullanım alanına, üretim yöntemine ve tolerans tercihine göre bir planlama yapılır. En yaygın olarak kullanıl metal kalıp yöntemleri sac kesme, sac bükme, boşluk bırakma,  sac germe (Sıvama) gibi yöntemlerdir. 

Ekiplerimiz ihtiyaçlarınıza göre gerekli bilgileri sizlerden alıyor.

Daha sonra gerekli incelemeler ve çalışmaları yaptıktan sonra bilgisayarlı özel programlarımız üzerinde gerekli çizimleri yapıyoruz.

İhtiyaçlarınızı karşılayacak bir kalıp ortaya çıkardıktan sonra sizlerin de onayını aldıktan sonra çalışmalara başlıyoruz. Sac metal kalıp imalatı belirttiğimiz tarihte tamamlanıyor ve kalıplarınız sizlere teslim ediliyor. 

Sac Metal Kalıp İşleme Yöntemleri Nelerdir?

Sac metal kalıp imalatı süreçlerinde farklı yöntemler kullanıyoruz. Bütçenize, sektör ihtiyaçlarınıza göre en verimli yöntemlerle kalıplarına şekil veriyoruz.

Sac metal kalıp işleme yöntemleri şu şekildedir;

Boşluk Bırakma:  Sac metal kalıp imalatında yoğun olarak kullanılan bir yöntemdir. Boşluk bırakma yöntemi sayesinde düzenli şekillere sahip metal parçaların ortaya çıkmasını sağlıyoruz.

Sac Kalıp Germe (Sıvama): Bu işlemde kenar kısımlarından tutulan tabaka blok şekilde germe işlemi yapıyoruz ve istediğiniz şekli ortaya çıkarıyoruz.  Şeklin kalıcı bir şekilde ortaya çıkabilmesi için maddi sünme noktasının ilerisine gidiyoruz.  Germe yönteminde bir ağırlık kaldırıldığında geri esneme yapılmaktadır.

Sac Kalıp Bükme:  Bu işlemde genellikle bükme aleti kullanıyoruz. Bükme aleti sayesinde katlama makinesi üzerinde istediğiniz şekli ortaya çıkarıyoruz.  Bükme işleminde genel olarak L, U ve V şekilleri elde edilmektedir. Bükme yapılırken hesaplamanın kusursuz olması çok önemlidir. Gelişmiş makinelerimiz ve alanında uzman ekibimizle tüm süreci profesyonellikle yönetiyoruz ve malzemenin incelmesi adına en doğru açıyı yakalıyoruz.

Sac Kalıp Çizimi:  Sac levha, araç ve destek elemanları arasında şekillendirme işlemine çizim yöntemi adı verilir. İşlem sırasında malzemenin kenarlarını sağlam bir şekilde tutturuyoruz. Daha sonra destek kısmına doğru ittiriyoruz ve ihtiyacınız olan şekil ortaya çıkıyor.   Diğer işlemlerden avantajı ise çalışma sırasında alt tarafa destek verilmesidir. Bu sayede olası bir çatlama riski ortadan kaldırılmaktadır.

Sac Kalıp Presleme:  Sac metal kalıp imalatı için presleme yöntemi sıklıkla tercih edilmektedir. Bu işlem eğme, çizme, germe gibi işlemlerin birleşmesiyle yapılan daha nitelikli bir çalışma olarak tanımlanabilir.  Bu işlem sırasında ihtiyacınız olan şeklin ortaya çıkması adına alttan ve üstten itme yapıyoruz ve metal tabakayı istediğiniz şekilde biçimlendiriyoruz. Saç metal kalıp şekillendirme işlemlerinde ısıl işlem yapılmaktadır. Alüminyum alaşımlarla son aşamada yapacağımız sıklaştırma işleminden önce ısıl işlem kesinlikle uygulanmalıdır.  Tüm  yöntemler arasında en yüksek verimi sunan tekniktir. Bu işlem sayesinde seri üretim yapmak da çok daha kolaydır. Presleme işlemi sayesinde sanayi dalları için hızlı ve seri üretim yapılabilir.

Sac Metal Kalıp Kullanım Alanları

Sac metal kalıp kullanım alanları çok geniştir. Sac metal kalıp imalatı için endüstriyel sektörler başta olmak üzere çok farklı sektörlerden siparişler alıyoruz.  En yoğun olarak kullanıldığı alanların başında beyaz eşya sektörü geliyor.

 Sac metal kalıp ısıtma ve soğutmayla ilgili sektörlerde de kullanılmaktadır. Bunun yanında otomotiv üretim sektöründe de yoğun talep görmektedir. Ayrıca havacılık sektöründe de birçok konuda sac metal kalıp üretimi tercih edilmektedir.  Medikal sektörlerde farklı ihtiyaçlar için müşterilerimize sac metal kalıp tasarımı, imalatı hizmeti veriyoruz.

Sac metal şekillendirme işlemleri teknik bir işçilik ve hassas bir çalışma gerektirir. İleri teknoloji yazılımları üzerinde bilgisayar ortamında tasarım, çizim ve işleme süreçlerini hayata geçiriyoruz. Her türlü sac kalıp üretimi ihtiyacınız için bize ulaşabilirsiniz.

Sac Metal Kalıp İmalatı Fiyatları

Sac metal şekillendirme işlemleri ileri teknoloji ürünü olduğu için üretim maliyeti diğer yöntemlere göre yüksektir. Bu işlem seri üretim gerektiren sektörler için maliyet açısından daha uygundur. Bunun yanında makinelerimizden çıkan kalıpların kullanım ömrü diğer şekillendirme yöntemlerine göre daha uzundur. Bu sayede uzun vadede her zaman kazançlı çıkabilirsiniz.

Sac metal kalıp imalatı fiyatları; istediğiniz şeklin üretim süreci, kullanılacak şekillendirme yöntemi,  işlem sırasındaki teknoloji gibi birçok unsur fiyatlar üzerinde belirleyicidir. İhtiyacınız olan yöntemle en kısa sürede uygun maliyetli ve kaliteli sac metal kalıplarını uzman kadromuz ve son teknoloji ekipmanlarımızla sizlere sunuyoruz. Fiyat teklifi ve bilgisi için iletişim kanallarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.


Etiketler: